3 Temmuz 2013 Çarşamba

Battle of the Immortals Diyarı Mat Tapınağı

 Merhaba Hermod Okurları;

Oyunumuzda bulunan zindanlardan biri olan Mat Tapınağı hakkında biraz bilgi almanızın fena olmayacağını düşünmekteyim. Mat Tapınak, Pus Mağarasında yer alan, giriş için amblem isteyen zindanlardan bir tanesidir. Bu amblemlerden bir seferde sadece birine sahip olabileceğinizi unutmayın. Mat Tapınak, Kara Alev Tapınağı'na göre daha basit olsa da, ondan daha çok uğraştırıcıdır. Her ikisi için de bir maceracı sikkesi karşılığında günde 3 görev verilir ve sonunda hazine kazanılır.

İçeride bulunabilecek Eşyalar
 
 Hayalet Çimi
 Yırtık Buzul Parşömeni
 Gümüş Kupa
 Kutlu Böcek Heykeli
 Kahraman'ın Rozeti
 Memphis'in Asası (Tanımlanmamış)

Canavarlar

 Alev Ruhu

 Buzul Kertenkele
 Gölge Gargoyl
    Araf Ölüm Karıncası  Barbar
 Mihrap Bekçisi Siros

OOKler

  Emma (Görev OOKsi)
  Neil (Keşif Birliği)
 Nomasil (5 Kahraman'ın Rozeti vererek Tanımlanmamış Memphis'in Asası elde edilebilir)
 Megana (Tanrıça Kutsaması sunan Yarı Kutlu OOK)
 Muhafız Buz Heykeli
 Muhafız Karanlık Heykeli   Kontrol Heykeli

Çeşitli Görev Eşyaları

 Mat Gardiyan Sembolü
 Karanlık Esansı
 Buz Esansı
 Karanlık Kalp
 Lanet Taşı
 Hafıza Kırıntısı
 Bırakılmış Günlük
 Kara Buz Anahtarı

Yapılacaklar

Mat Tapınağa Oda I'den giriş yapın. Kuzeydoğudaki OOK Emma'dan üç görevi de kabul edin. Kara Alev Tapınağına hiç girmediyseniz ve Mat Tapınağa ilk kez girecekseniz, Neil'den (Emma'nın yanında) görevler alabilirsiniz.

Oda V'in güneyine gidin, Yarı-Kutlu Megana ile konuşup Tanrıçanın Kutsamasını alın. Ardından doğudaki Oda II'ye, sonrasında güneydeki Oda VI'ya dönmek için 40 saniyeniz var. Oda II, V ve VI'dan şunlar toplanabilir:
 Buz Esansı x5
 Karanlık Esansı x5
 Mat Gardiyan Sembolü (istenilen sayıda) (5 adet toplayarak Emma'nın görevini tamamlayıp 20 tanesini de sonra bağışlayabilirsiniz.)

Ayrıca Oda VI'da, (130,130) koordinatlarında Emma'nın ikinci görevini tamamlayabilirsiniz. Buz Esansı x5 ve Karanlık Esansı x5 topladıktan sonra, Oda VI'da bulunan Buz Muhafız Heykeli  ile iletişime geçip Oda III'e dönebilirsiniz. Odanın ortasında ışınlayıcı açılana kadar Araf Ölüm Karıncalarını öldürün. Oda XI'de Lanet Heykeli ile etkileşime girerek Lanet Taşı'nı elde edebilirsiniz. Kuzeydeki ışınlayıcı ile Oda VII'ye gidin. Batıdaki ışınlayıcıyı etkinleştirmek için kuzeydoğudaki Yeşil Kaldıraca dokunun Oda VI'ya geri ışınlanın. Karanlık Heykeli ile etkileşime geçip Oda VIII'e gidin. Karanlık Esansı x5 harcamış olacaksınız. Güneyde 3 totem göreceksiniz. Kuzeye ışınlanın. Kuzeydeki Oda IV'e gidip Buzul Kertenkele öldürün.

Böylece şunları elde edeceksiniz:
  Sürüngen Kanı x 20 (şansınıza göre, 10, 15 veya 20 taneye ihtiyacınız olabilir)
   Mat Gardiyan Sembolü  (ödülünüzü almak için 20 adet gerekli)

En az 10 sürüngen kanı elde ettikten sonra Oda VIII'e dönüp
5 kertenkele kanıyla totemlerden birini etkinleştirin. İçlerinden bir totem sizi bir sonraki odaya gönderirken, diğer ikisi sizi cezalandıracak. Yanlış totemi seçseniz de 5 sürüngen kanı harcamış olacaksınız. Başarısız olursanız tekrar deneyebilirsiniz fakat odadan çıkarken en az 5 sürüngen kanına sahip olduğunuzdan emin olun. Doğru totemi seçtiğinizde Oda XII için bir ışınlayıcı belirecek. Karanlık Kalbi elde etmek için 5 sürüngen kanına ihtiyacınız var. Yeterli sürüngen kanına sahip değilseniz Buzul Kertenkele öldürerek elde edebilirsiniz. Karanlık Kalbi ele geçirdikten sonra, Oda VI'ya geri ışınlanın. Karanlık Kalp ve Lanet Taşı ile güneydeki Oda X'a gidebilirsiniz. Yanınızda en az 6 Mat Gardiyan Sembolü taşıdığınızdan emin olun. Elinizde yoksa Oda X'daki canavarları öldürerek onlardan toplayın. Batıdaki Oda IX'a gidip Kolu etkinleştirip ardından Oda X'a ve güneydeki XIV'e devam edebilirsiniz.  Yerdeki Bırakılmış Günlüğü inceleyin, ardından Kara Buz Anahtarı için bir Barbar öldürün. İki dakikalığına Barbara dönüşmek için Kontrol Heykeli ile etkileşime geçin. Böylelikle Kara Buz Anahtarını harcamış olacaksınız. Böylece doğudaki Oda XV'e geçiş yapabileceksiniz. Butonların sıralaması için odanın ortasındaki objede yazanları okuyun. Belirtilen sıraya göre butonlara basarsanız bir adet Hafıza Kırıntısı elde edersiniz. Böylece Bırakılmış Günlük harcanmış olur. Yanlış tuşa basarsanız, Oda XIV'e dönüp başka bir günlük daha bulmanız gerekebilir.  Barbar dönüşümünüz Oda XIV'te biterse, başka bir tane daha öldürüp Kontrol Heykeli ile konuşmanız gerekir. Hafıza Kırıntısını aldıktan sonra Oda XV'in doğusundaki Kristal Işınlanma Küresi ile etkileşime geçerek sonuncu oda XVI'ya gidin. 20 kez Mat Gardiyan Sembolü sunmak için Hipnoz Mihrabı ile etkileşime geçin. İlk 19 seferde Hayalet Çimi, Gümüş Kupa veya Yırtık Buzul Parşömeni kazanabilirsiniz. 20. Seferde Kahraman'ın Rozeti elde edebilirsiniz. Kahraman'ın Rozeti'ni elde ettikten sonra ( Mat Tapınağı 5 kez tamamlamanız gerekir), geldiğiniz Oda X'a geri dönün. Kuzeydoğu uçta OOK Nomasil'i bulacaksınız. Size Kahraman'ın Madalyası x5 karşılığında Tanımlanmamış Memphis'in Asasını verecek.

Hipnoz Mihrabı'nda bir uyarı göreceksiniz. Adak adarken Mihrap Bekçisi Siros'un karşınıza çıkma olasılığı bulunur. Kendisi Svy 70 saldırgan bir Baş Düşmandır. Saldırıları 2000 hasar verir, 7 saniyelik Susturma büyüsü ve 3 saniyelik Uyku büyüsü yapar. Mihrap Bekçisi Siros'u yenerseniz, karşılığında Tanımlanmamış Memphis'in Asası'nı elde edersiniz. 

Battle Of The Immortals oynamak için sabırsızlıkla bekleyen oyuncularımız, bizi Facebook ve Forum ayfalarımızdan takip etmeyi unutmayınız.

1 yorum :

  1. a q hoş güzelde şu karanlık amblemini nerden alıcaz onuda yazaydın

    YanıtlaSil