28 Mayıs 2013 Salı

BOI Forum Kuralları


Herkese Merhabalar

Bugün sizlerle paylaşmak istediğim konu BOI forum kurallarıdır. Umarım anlayış gösterir ve temiz bir forum sayfası içerisinde dostane paylaşımlar yapabiliriz.

Siz savaşçıların forumda konu açmadan önce, açılan konunuzun yönetici tarafından kilitlenmemesi, kullanıcı hesabınızla ilgili cezai bir işlem uygulanmaması ve forum içerisinde paylaşımlarımızı daha verimli hale getirmek için aşağıdaki kurallara uymalısınız. Yönetici tarafından uygulanan gerekli işlemleri sorgularken bu kuralları göz ardı etmeyiniz.


Madde.1 Battle of the Immortals forumu Battle of the Immortals oyununun resmi forumu olup, forumun amacı Battle of the Immortals Türkiye kullanıcıları arasındaki bilgi alışverişini ve iletişimi sağlamaktır. Bu kural dahilinde forum içerisinde başka oyun ve sunuculardan görüntüler ve yazılar paylaşılamaz.

Madde.2 Türkçe akıcı ve doğru kullanılmalıdır.

Madde.3 Genel forum kurallarına uyulmalıdır.
Genel forum kurallarına buradan bakabilirsiniz.

Madde.4 Forum içerisinde kullandığınız profil resimleri +18, siyasi vb. resimler olmamak zorundadır.

Madde.5 Forum kirliliği: Forumları kullanırken konuları, ait oldukları başlıklar altına açmanızı rica ederiz. Gereksiz başlıklar açmamaya, aynı veya benzer bir konuda daha önce başka bir başlık açılıp açılmadığını 'Arama' fonksiyonunu kullanarak kontrol ettikten sonra başlığı açmaya, gereksiz ve flooding niteliği taşıyabilecek sıklıkta mesaj atmamaya özen gösteriniz. İç içe alıntılar yaparak forum düzenini bozmamaya özen gösteriniz.

Madde.6 Karakter takasına, devirlerine veya satışlarına forum içerisinde karakter takası ve devri konuları açılması yasaktır.

Madde.7 Forumda konu açmadan önce, sorunun veya açacağınız konunun forumda daha önceden açılıp, çözüme ulaşıp ulaşmadığını kontrol ediniz.
Destek ile ilgili sorunlarınızın çözümlerinin olup olmadığına buradan bakabilirsiniz.

Madde.8 Konu başlığı "Çabuk baakk, Koşunn, Bakarmısınızz, Oyuna Giremiyorumm, Yardım edin, OG buraya bakın, Cevap yazan yok mu? vb." şeklinde açılan tüm konular kullanıcıya bilgi verilmeden, yönetici inisiyatifi ile kilitlenebilir, silinebilir.

Madde.9 Konu başlığı tamamen büyük harfler ile yazılmamalıdır.

Madde.10 Forum yetkilileri ve Oyun yetkilileri farklı olup, oyun içi cezalarla ilgili forumda herhangi bir işlem yapılmamaktadır. Oyun içi cezalarıyla ilgili itiraz, şikayet ve savunmalar forum aracılığı ile yapılamaz. Bu kurala aykırı hareket edenler hakkında Forum Kuralları tatbik edilir.
Bu yüzden bu tür ceza ve şikayet isteklerinizi destek ekibine belirtiniz.

Madde.11 Konu başlığında yabancı kelimeler kullanılmamalıdır.

Madde.12 Açılacak başlığın ismi başlığın içeriğini anlatan bir yapıya sahip olup, içeriği kesinlikle özetlemelidir.
(Lütfen başlık açarken sorunu anlatan, düzgün bir dil kullanmaya özen gösteriniz.)

Madde.13 İçerik küçük harfle yazılmalıdır.

Madde.14 Destek ekibine iletilmesi gereken her türlü bilgilendirme veya müdahale gerektiren durumlar forumda tartışılamaz. Bu ve benzeri soru/sorunlarınızı destek ekibimize iletiniz. Açılan bu başlıklar gerekli yönlendirmeler yapılarak kilitlenir.

Madde.15 Din, siyaset gibi konularla ayrımcılık, ırkçılık vb. bölünmelere neden olacak konular yasaktır.

Madde.16 İftirada bulunulması, argo, hakaret ve küfür gibi sözcüklerin kullanılması yasaktır, açılan konu ya da mesaj inisiyatif dahilinde silinebilir. Aynı zamanda bir ceza sebebidir.

Madde.17 Konularda kasten baskı uygulayarak tartışma çıkaran kişiler belli bir süre için forumdan uzaklaştırılırlar.

Madde.18 Kişisel konular için forumda başlık açılamaz.

Madde.19 Yöneticiler konu başlığıyla ilgili olmayan mesajları silme yetkisine sahiptir.

Madde.20 Konu başlıkları, ilgili bölümlerde değilse taşınır veya silinebilir. Uyarı ile kapatılan, kilitlenen başlıkların yeniden açılması veya devam ettirilmesi cezai işleme tabiidir.

Madde.21 Herhangi bir yardım veya amaç olmaksızın, eski başlıklar aktif edilemez. Bu tarz başlıklar yöneticilerimiz tarafından cevaplanmaksızın kilitlenebilir.

Madde.22 Forumda huzuru bozan kadar buna neden olanlarda suça ortak sayılır. Ceza suç sahibi ve ortaklarına eşit olarak uygulanır.

Madde.23 Forumda reklam içerikli konular açmak ve mesajlar yazmak yasaktır. Bu tür işlemleri gerçekleştiren kullanıcıların mesajları silinir ve uyarı alırlar.

Madde.24 Açılan konular kurallar dahilinde yönetici insiyatifi ile kilitlenebilir ya da silinebilir.

Madde.25 Mesaj sayısını artırma amaçlı sürekli mesaj yazmak, piramit yapmak (iç içe 2 den fazla alıntı kullanmak) ve benzeri faaliyetler yasaktır, Belirlenmiş özel alanlar dışında sadece Battle of the Immortals ile ilgili konular yazılabilir.

Madde.26 Tek kelimelik cevaplar içeren, sadece alıntı ve/veya ifade (smiley) kullanılarak oluşturulan ya da "+1", "???" gibi anlamsız içerikli mesaj yazmak yasaktır. Bu tarz mesajlar, mesaj sayısını artırma amaçlı yazılmış (SPAM) olarak nitelendirilir, forum kurallarına aykırıdır ve yaptırıma tabidir.

Madde.27 Üzerinden iki saat geçmeden arka arkaya iki ya da daha fazla mesaj yazmak, aynı konu içerisinde sürekli aynı mesajı yazmak, görüntülenen sayfadaki tüm konularda en son mesaj yazarı olmak, birden fazla başlığa sürekli aynı mesajı yazmak, eski başlıkları canlandırmak, forum kurallarına aykırıdır ve yaptırıma tabidir.

Madde.28 Aynı konu hakkında birden fazla başlık açılamaz. Bir konu hakkında aynı bölüme birden fazla başlık açıldıysa sonradan açılanlar kilitlenir.

Madde.29 Aynı başlığın birden fazla bölüme açılması ise (crossposting) kesinlikle yasaktır.

Madde.30 Genel forum kuralları başta olmak üzere üyelerin düzen ve disiplin, saygı ve maneviyatın özgür ve layıkıyla yaşanmasını engellediği, ya da kurallara uymadığı gözlemlendiğinde üye için cezai işlem uygulanır.

Madde.31 Her Joygame üyesi bu kurallara uymak zorundadır.

Not: Kurallar gerekli görüldüğü sürece güncellenecektir. Üyelerimizin takip etmesi önerilir. 

0 yorum :

Yorum Gönder